Troostgeschenk.nl Blog Gastenboek
  • Verliesspeld
  • Verliesspeld Troostgeschenk
Verliesspeld

Verliesspeld

Productnummer: 0518

Een Verliesspeld is een vervanging van de zwarte rouwband van vroeger

Zichtbaar verdriet, tastbare troost. Door het geven van een Verliesspeld wil je de ander laten weten dat hij of zij over het verdriet mag praten. Het verlies van een dierbare mag worden besproken en de emoties mogen worden gedeeld. De ander hoeft het niet alleen te doen.

Deze speld is een metalen opstekertje. Doorsnede 1,5 cm. 

"De metalen Verliesspeld ® is rond, maar er is als het ware een wigje uit weggehakt, waardoor er een V van verlies zichtbaar wordt, en de cirkel niet compleet is. Doordat één van de hoeken is omgekruld, lijkt het alsof de leemte weer opgevuld kan worden. 

Je kunt er van alles in zien: het is een speld die vragen oproept. En dat is nou juist de bedoeling: de ontwerper wilde hiermee verdriet bespreekbaar maken. De Verliesspeld heeft dezelfde functie die vroeger de zwarte rouwband had: je kunt mensen hiermee laten weten dat je in de rouw bent. Ook wie die de speld nooit eerder gezien heeft kan vragen: "Gô, wat is dat voor speld?".

Degene die hem draagt kan dan zeggen dat het een Verliesspeld is en vertellen naar aanleiding waarvan hij of zij hem draagt. Zowel voor de rouwende als voor zijn omgeving biedt het een alibi om over een pijnlijke ervaring te praten, of wellicht om er woordeloos rekening mee te houden dat iemand een kwetsbare periode doormaakt. In sommige gevallen zal er moed voor nodig zijn om hem te dragen, maar juist dan zullen drager en omgeving er baat bij hebben."

De speld is bevestigd op een fluwelen buideltje en wordt geleverd in een metalen blikje met onderstaand gedicht op een kaartje (zie foto): 

Vroeger kon je duidelijk zien
dat je iemand verloren was
Je uiterlijke verschijning
was geheel gehuld in zwart

In deze tijd is er een klein symbool
te dragen als een speld
Zodat een ieder om je heen
kan weten dat 't leven kwelt 

Er ontbreekt iets in de vorm
je ziet de V van verlies
Het puntje geeft zichtbaar aan
de pijn van het verdriet 

En ook al zou de V vergroeien
het litteken zal blijven
Omdat het verlies nu geleden
nooit helemaal zal verdwijnen 

© Troostgeschenk ~ Karin

€ 12,95
Gratis verzending
 
Wil je bij dit product een specifiek voor jou gemaakt Gedicht bestellen, vermeld dan in onderstaand tekstblokje waar het gedicht over moet gaan. Zodra dit tekstblok ingevuld is wordt de prijs aangepast.
+€ 10,00
€ 12,95
Gratis verzending
Aan verlanglijst toevoegen Voeg toe om te Vergelijken