Troostgeschenk.nl Blog Gastenboek

Persbericht

Troostgeschenk.nl

Wanneer woorden tekort schieten!
Je emoties tonen is moeilijk. Veel mensen kunnen daar niet goed mee omgaan, dit hebben wij, Karin (43) en Elles (33) uit het Drentse dorp Nieuw-Schoonebeek ontdekt. Want wat zeg je als je iemand wilt troosten? 
Woorden schieten vaak te kort en met een troostgeschenkje kun je laten zien wat je niet uit kunt spreken. Je hoeft alleen maar te zeggen: ‘Ik heb aan je gedacht’. Troostgeschenkjes zijn er voor als iemand geconfronteerd wordt met verdriet in welke vorm dan ook. Als iemand in de put zit, ziek is, een burn-out heeft, ontslag heeft gekregen of bij een overlijden van een dierbare of bij een scheiding.
Binnenste Buiten wil zoveel zeggen als ‘Wat binnenin je zit komt naar buiten’. Sinds de start van de website www.troostgeschenk.nl in 2002, groeit het aantal bezoekers nog enorm. De troostgeschenkjes zijn via onze webwinkel te bestellen en worden per post naar de consument verstuurd. Vanaf € 2,50 kun je al een geschenkje bestellen en voor dat bedrag heb je het in huis, want de prijzen zijn inclusief alle overige kosten.
We zijn op dit idee gekomen omdat we allebei met veel verdriet zijn geconfronteerd. Elles verloor haar moeder toen ze elf was en Karin’s dochter Annemiek overleed aan kanker op negenjarige leeftijd. Dan heb je mensen hard nodig om je verdriet te kunnen uiten en om getroost en gesteund te worden. Je ziet en merkt aan mensen dat je verdriet na een bepaalde periode over moet zijn. Zelf denk je dat de wereld stilstaat als je zoiets overkomt, maar het leven gaat gewoon door. Mensen gaan naar de winkel, naar de bioscoop. Zelf word je nooit meer dezelfde. Dan hoop je dat mensen aan je denken en je begrijpen.
We willen bewerkstelligen dat mensen warmte voor elkaar blijven voelen. Vooral in moeilijke tijden gaan relaties en vriendschappen stuk. Daarom ook moet je met kerst geen kaart met een geprint adres sturen aan iemand die iets heeft meegemaakt. Dan doe je iets extra’s, zodat diegene weet dat je op een begripvolle manier aan hem of haar denkt.
Een ‘hype’ bij onze Troostgeschenkjes is het Tranenzakje. Zoals bij al onze geschenkjes zit er een symboliek achter. Tranen mag je delen met mij. Je mag je verdriet laten zien. Elk moment van de dag ben ik er voor je. Dat zeg je niet zomaar. Met een tranenzakje geef je aan dat je er voor iemand bent. 
Als groothandel zijnde leveren wij aan consumenten als ook aan wederverkopers als begrafenisondernemers, crematoria en therapeuten.
Wie bij zijn of haar bestelling een persoonlijk gedicht wil, kan dat er op verzoek bij laten maken. Dat is de grote kracht achter Troostgeschenk. Zo wordt de drempel, om toch naar iemand toe te gaan, nog lager.
Troostgeschenk is te vinden op webshop www.troostgeschenk.nl 
en is te bereiken via 06-30634924 of info@troostgeschenk.nl.


En toch ...
zou ik iets willen zeggen
eigenlijk ...
een arm om je willen leggen
en toch ...
wil ik je laten weten
dat ...
ik je verdriet niet ben vergeten
Maar dan ...
ben ik bang in de weg te staan
en dus ...
laat ik het gewoon weer gaan ...