Troostgeschenk.nl Blog Gastenboek
 • Verliesspeld
 • Verliesspeld
 • Verliesspeld Troostgeschenk Gedicht op kaartje
 • Verliesspeld
 • Verliesspeld Troostgeschenk
 • Verliesspeld Troostgeschenk
 • Verliesspeld Troostgeschenk
Verliesspeld

Verliesspeld

Productnummer: 0518

Een Verliesspeld is een vervanging van de zwarte rouwband van vroeger

Zichtbaar verdriet, tastbare troost. Door het geven van een Verliesspeld wil je de ander laten weten dat hij of zij over het verdriet mag praten. Het verlies van een dierbare mag worden besproken en de emoties mogen worden gedeeld. De ander hoeft het niet alleen te doen.

Deze speld is een metalen opstekertje. Doorsnede 1,5 cm. 

"De metalen Verliesspeld ® is rond, maar er is als het ware een wigje uit weggehakt, waardoor er een V van verlies zichtbaar wordt, en de cirkel niet compleet is. Doordat één van de hoeken is omgekruld, lijkt het alsof de leemte weer opgevuld kan worden. 

Je kunt er van alles in zien: het is een speld die vragen oproept. En dat is nou juist de bedoeling: de ontwerper wilde hiermee verdriet bespreekbaar maken. De Verliesspeld heeft dezelfde functie die vroeger de zwarte rouwband had: je kunt mensen hiermee laten weten dat je in de rouw bent. Ook wie die de speld nooit eerder gezien heeft kan vragen: "Gô, wat is dat voor speld?".

Degene die hem draagt kan dan zeggen dat het een Verliesspeld is en vertellen naar aanleiding waarvan hij of zij hem draagt. Zowel voor de rouwende als voor zijn omgeving biedt het een alibi om over een pijnlijke ervaring te praten, of wellicht om er woordeloos rekening mee te houden dat iemand een kwetsbare periode doormaakt. In sommige gevallen zal er moed voor nodig zijn om hem te dragen, maar juist dan zullen drager en omgeving er baat bij hebben."

De speld met een fluwelen buideltje wordt geleverd in een metalen blikje.
Het gedicht op het kaartje (zie foto 1 en 2) wordt standaard meegeleverd.

Keuzemogelijkheid:

 • Wil je alleen de Verliesspeld bestellen (dus zonder blikje en kaartje met het gedicht)? Geef dit dan hieronder aan. (€ 3,- goedkoper)
 • Wil je een speciaal voor jou en de ontvanger een gedicht laten maken? Vul dan onderaan de gegevens in. De bijdrage hiervoor is (€ 10,-).
 • Wil je het bijpassende gedicht ('Niets lijkt meer hetzelfde', Foto 7) bijbestellen? Maak dan de keuze hieronder. De bijdrage hiervoor is  (€ 3,-)
 • Wil je de naam / namen van diegene waar je het aan geeft boven het gedicht? Vul dan de naam / namen onderaan in. Dit kan alleen de naam zijn, maar bijvoorbeeld ook: 'Lieve (naam), of een andere tekst. 
 • Wil je de naam / namen van jou / jullie onder het gedicht? Vul dan de naam / namen onderaan in. Dit kan alleen de naam zijn, maar bijvoorbeeld ook: 'Een warme knuffel van (naam), of een andere tekst. 
€ 12,95
Gratis verzending
 
Wil je bij dit product een specifiek voor jou gemaakt Gedicht bestellen, vermeld dan in onderstaand tekstblokje waar het gedicht over moet gaan. Zodra dit tekstblok ingevuld is wordt de prijs aangepast.
+€ 10,00
€ 12,95
Gratis verzending
Zet op verlanglijst Toon in vergelijking